Landelijk wonen - Rosmalen

De vraag

Zet op de plek van een oude jaren ’70 boerderij een eigentijds woongebouw neer. Maar wel aansluitend op het landelijke karakter van de wijk en het gebied. 

Mijn klanten wilden een hypermodern, strak gebouw. De gemeente schreef voor dat het gebouw sowieso een kap moest hebben en wat betreft stijl ingepast moest worden in de omgeving. Met als resultaat een ontwerp waarin ik die uiteenlopende wensen bij elkaar heb gebracht.

De voorzijde van het gebouw heeft een zekere geslotenheid gekregen. Door o.a. het gebruik van een rieten dak ademt het landelijk. Maar de diverse doorsnijdingen en onderbrekingen maken het tegelijkertijd strak en modern. De achterkant is open, waarbij ik op basis van de vorm van het perceel dynamische ruimtes heb kunnen creëren. Bijzonder zijn de interieurontwerpen van mijn hand, waaronder de badkamer, de keuken en diverse meubelstukken.

Waarom Ensō architectuur?

Uniek ontwerp

Landelijk en modern zijn samengesmolten, met respect voor de wensen van alle betrokkenen.

Interieurontwerp

De diverse ruimtes hebben een eigen karakter gekregen, maar passen in het grotere geheel.

Efficiënt

Om de bouwtijd te verkorten is gekozen voor een prefab bouwsysteem.

Raymond Lahaye

Ensō architectuur

Luisteren en tussen de regels door horen wat de wensen zijn van mijn opdrachtgevers. En die vervolgens met een bepaalde eigenwijsheid op papier zetten. Niet star mijn eigen plan trekken. Maar wel kritisch, uitdagend en inspirerend zijn en mensen overtuigen van de kwaliteiten die een plan in zich heeft. Dat is mijn toegevoegde waarde.