Urban villa - Sittard

De vraag

Een veelzijdig programma van eisen samenbrengen in een moderne villa met veel privacy. Gesitueerd op een berg in Sittard en voorzien van de nieuwste technieken en installaties.

Het perceel lag op een berg en dus moet je goed rekening houden met de zichtlijnen naar de omgeving. Bovendien was het een hoekperceel en heb je eigenlijk te maken met twee voorzijdes. De opdrachtgever wilde veel privacy. Toch zit er ook veel transparantie in mijn ontwerp. Uitdaging was ook om bijvoorbeeld in de kelderruimte voldoende daglicht naar binnen te halen. Aan de achterzijde heb ik openheid gecreëerd richting de tuin, die in samenwerking met een tuinarchitect is aangelegd.  

Er zitten veel technische bijzonderheden in deze villa. Denk aan zonnepanelen geïntegreerd in het dak, een inpandig zwembad, een lift en domotica. Door een goede onderlinge afstemming van de verschillende vakdisciplines in het bouwteam, is de een vereiste zodat de uitvoering vloeiend verlopen.

Waarom Ensō architectuur?

Uitdagend

Domotica en andere technieken zijn succesvol geïntegreerd.

Uniek ontwerp


Privacy en openheid gaan hand in hand in het ontwerp van deze villa.

Inspirerend

De tuin is in samenwerking met een tuinarchitecte optimaal aangesloten op het ontwerp.

Raymond Lahaye

Ensō architectuur

Luisteren en tussen de regels door horen wat de wensen zijn van mijn opdrachtgevers. En die vervolgens met een bepaalde eigenwijsheid op papier zetten. Niet star mijn eigen plan trekken. Maar wel kritisch, uitdagend en inspirerend zijn en mensen overtuigen van de kwaliteiten die een plan in zich heeft. Dat is mijn toegevoegde waarde.