Urban villa - Susteren

De vraag

Ontwerp een energieneutrale villa. Maak gebruik van hoogwaardige materialen en houd optimaal rekening met de perceelvorm en ligging.

Deze villa was in 2005 één van de eerste woningen die volledig voldeed aan gasloos bouwen. Door de trapeziumvorm van het perceel, zitten er veel schuine lijnen in mijn ontwerp. En dat zorgt weer voor unieke vormen in o.a. de woonkamer en het trappenhuis.

Mensen zijn vaak geneigd om in recht-toe-recht-aan oplossingen te denken. De durf om daarvan af te wijken is een belangrijk onderdeel van mijn vak. Door in dit project niet te kiezen voor ‘standaard’ en dynamische lijnen aan te brengen, heb ik de ruimtes opener kunnen maken en meer kwaliteit kunnen geven. Ook op het interieur heb ik mijn stempel mogen drukken met diverse ontwerpen voor o.a. meubels.

Waarom Ensō architectuur?

Uniek ontwerp

Geen standaard lijnen maar dynamische vormen. Het ontwerp past perfect bij de perceelvorm.

Duurzaam

Deze villa werd in 2005 al volledig energieneutraal gebouwd. 

Interieur

Diverse ontwerpen voor o.a. meubels verrijken het interieur van de woning.

Raymond Lahaye

Ensō architectuur

Luisteren en tussen de regels door horen wat de wensen zijn van mijn opdrachtgevers. En die vervolgens met een bepaalde eigenwijsheid op papier zetten. Niet star mijn eigen plan trekken. Maar wel kritisch, uitdagend en inspirerend zijn en mensen overtuigen van de kwaliteiten die een plan in zich heeft. Dat is mijn toegevoegde waarde.