Wonen aan het water - Almere

De vraag

Een traditioneel gebouwde villa op een kunstmatig aangelegd eiland in Almere. Gebouwd met hoogwaardige materialen én oog voor het beschikbare budget.

De specifieke vorm van de kavel zorgde voor de nodige uitdaging in het ontwerpproces. De situering op de kavel is uniek. Bij het ontwerpen van een woning aan het water, krijg je specifieke vragen over funderingszaken. Je moet goed kijken naar de hoogteligging en bepaalde materialen en technieken afstemmen op de waterrijke locatie. 

Een bijzondere wens van de opdrachtgevers was om een bepaalde geborgenheid te realiseren in het ontwerp. De zijde van de woning aan de waterkant ligt natuurlijk helemaal open. Om toch voldoende privacy te creëren heb ik de voorzijde van de woning een meer gesloten karakter gegeven. Onder andere door de positionering van de garage. 

Waarom Ensō architectuur?

Uniek ontwerp

Geborgenheid en openheid zijn in het ontwerp van deze villa optimaal in balans.

Duurzaam

De woning is zelfvoorzienend en afgekoppeld van de stadsverwarming. 

Efficiënt

Het bouwteam heeft goed gebruikgemaakt van de beschikbare tijd en ruimte. 

Raymond Lahaye

Ensō architectuur

Luisteren en tussen de regels door horen wat de wensen zijn van mijn opdrachtgevers. En die vervolgens met een bepaalde eigenwijsheid op papier zetten. Niet star mijn eigen plan trekken. Maar wel kritisch, uitdagend en inspirerend zijn en mensen overtuigen van de kwaliteiten die een plan in zich heeft. Dat is mijn toegevoegde waarde.