Egon Starren wordt...

Architectenbureau Egon Starren verandert van naam

Een bekend gezicht, bekende kwaliteit en dienstverlening, alleen een nieuwe naam.

Egon Starren wordt Ensō architectuur

4 juli is voor mij altijd al een belangrijk datum geweest. Op die dag in 2014 werd ik de trotse eigenaar van het gelijknamige architectenbureau van Egon Starren in de Putstraat te Sittard. Een plek waar ik in 1999 voor het eerst binnenliep tijdens mijn studie tot architect.

Vanaf dag één voelde ik me er thuis. Ik ging er parttime werken en leerde van Egon de kneepjes van het architectenvak. Sindsdien ben ik er nooit meer weggegaan. 4 juli krijgt vanaf nu nog meer betekenis voor mij. Vanaf deze datum draagt mijn bedrijf officieel een nieuwe naam: Ensō architectuur.

Ensō architectuur

Ensō is een teken uit de Japanse kalligrafie. Een cirkel die als voorbereiding op het kalligraferen wordt getekend in één vloeiende, expressieve beweging. Een dichte cirkel staat voor perfectie: de perfecte vorm. Een open cirkel symboliseert beweging en ontwikkeling. Wie de ensō kan tekenen, is fysiek en mentaal in balans.

Interne rust en balans tussen werken, wonen en leven. Dat is wat ik nastreef in mijn ontwerpen.
Hoe kan ik voor jou een woning, winkel of kantoor creëren waarin voor je gevoel alles op zijn plek valt. Een gebouw dat 'rond' is, hoe je er ook naar kijkt. Dát voor jou kunnen realiseren, drijft mij als architect.