Autogarage - Maastricht

De vraag

Een uitbreiding van de bestaande autogarage op hetzelfde perceel. Hierdoor werd de bouwplaatsinrichting en het open houden van het bestaande bedrijf een uitdaging in de verbouwing van deze autogarage.

De unieke locatie zorgde voor een ontwerp waar optimaal gebruik gemaakt werd transparantie en zichtlijnen. De vorm van de staalconstructie laat het dak zweven boven de showroom. Glas en staal zorgen voor een passende uitstraling, doorgezet bij het interieur van de showroom.


Waarom Ensō architectuur?

Uniek ontwerp

Transparantie, openheid en vorm maken de showroom een herkenbaar gebouw binnen het bedrijventerrein.

Continuïteit

Het open houden van het bestaande bedrijf op dezelfde locatie als het bouwterrein was een van de uitdagingen. Sleutelwoorden waren fasering en planning.

Duurzaam

De keuze voor glas en staal zorgt voor de mogelijkheid om het bouwproces in zijn unieke vorm als bouwpakket voor te bereiden. Met als resultaat een kortere bouwtijd.

Raymond Lahaye

Ensō architectuur

Luisteren en tussen de regels door horen wat de wensen zijn van mijn opdrachtgevers. En die vervolgens met een bepaalde eigenwijsheid op papier zetten. Niet star mijn eigen plan trekken. Maar wel kritisch, uitdagend en inspirerend zijn en mensen overtuigen van de kwaliteiten die een plan in zich heeft. Dat is mijn toegevoegde waarde.