Urban Villa - Herten

De vraag

Creëer een moderne woning die vloeiend opgaat in een wijk met bestaande traditionele bebouwing. Maar tegelijkertijd een aantal unieke, onderscheidende elementen heeft. 

Van begin af aan had ik voor ogen om het trappenhuis het centrale element in het ontwerp te laten zijn. De woning heeft een opvallend uiterlijk, met name ook door de hoek van het dak.
Bijzonder was de doorlooptijd bij dit project. In oktober was het ontwerp klaar, in december lag de vergunning er en in januari konden we beginnen met bouwen. Ook door snel en kordaat beslissen van de opdrachtgever hebben we snel resultaat geboekt.

We hebben op de traditionele manier gebouwd met veel oog voor het beschikbare budget en aandacht voor energieneutrale oplossingen, waaronder zonnepanelen en een warmtepomp. 


Waarom Ensō architectuur?

Uniek ontwerp

De woning heeft een eigentijdse verschijningsvorm die goed past bij de bestaande bebouwing.

Kostenbesparend

Er is bewust gekeken naar oplossingen om de uitgaven te beperken en energie te besparen. 

Duurzaam

In het ontwerp is rekening gehouden met de oriëntatie van zonnepanelen op het schuine dak.

Raymond Lahaye

Ensō architectuur

Luisteren en tussen de regels door horen wat de wensen zijn van mijn opdrachtgevers. En die vervolgens met een bepaalde eigenwijsheid op papier zetten. Niet star mijn eigen plan trekken. Maar wel kritisch, uitdagend en inspirerend zijn en mensen overtuigen van de kwaliteiten die een plan in zich heeft. Dat is mijn toegevoegde waarde.